Vad roligt att du är intresserad av botox. Det är vi också.

Till att börja med – vad är botox?

Botox är förkortning av botulinumtoxin. Trots att ingen kan säga det tio gånger snabbt så är det ett mycket effektivt, muskelavslappnande läkemedel som ursprungligen användes för att minimera okontrollerade blinkningar hos skelögda patienter.

Med åren insåg man att botox kunde användas till estetiska behandlingar. Det användes för första gången i kosmetiskt syfte redan på 50-talet. Det prövades initialt på politiker för att minimera de ofrivilliga ansiktsrörelser som avslöjar känslor – något politiker ofta vill dölja. Enligt ryktet var USA:s president Ronald Reagan en av de första patienterna.

På 80-talet var botox en global skönhetsnyhet och kvinnor världen över rusade för att få injektioner mot sina rynkor. Av en slump insåg man då att botox även fungerade effektivt mot huvudvärk och migrän vilket också är en uppskattad behandling.

Idag är botox den vanligast utförda skönhetsbehandlingen i världen, och det är långt ifrån enbart kvinnor som väljer botox. Sedan år 2000 har mängden män som fått botox ökat globalt med 337%.

På Curatiio erbjuder vi både estetiska och medicinska behandlingar. Du kan få hjälp med din migrän, vi kan släta ut fårorna i din panna, göra ”argrynkan” mellan ögonbrynen jämnare eller släta ut dina ”kråksparkar” vid sidan av ögonen.

 

Vi har många års erfarenhet av botoxinjektioner och är oerhört stolta över vårt kompetenta och serviceinriktade team.

 

Hur fungerar det?

Botulinumtoxin är ett läkemedel som vid en injektionsbehandling blockerar den nervimpuls som gör att muskeln drar ihop sig. Det är just den sammandragningen som skapar rynkor och linjer. Färre sammandragningar betyder mindre rörelser, och således smärre rynkor och linjer. Huden blir slätare, jämnade och du får ett mer avslappnat och livligt utseende. Många patienter upplever att hela ansiktet får ett lyft efter en botoxbehandling.

Idag utförs en botoxbehandling på bara några minuter, och redan efter 1-2 veckor kan du se det fullständiga resultatet.

 

Hur vet jag att det är säkert?

Botox är idag det vanligaste skönhetsingreppet för både kvinnor och män. Tack vare dess globala popularitet finns det idag tonvis med forskning. Omfattande tester visar att botoxinjektioner har väldigt få biverkningar och risker.

Botox är dessutom strikt reglerat. Med FDA-godkännande följer strikta riktlinjer och övervakning. Botox övervakas och regleras för att säkerställa att varje flaska produceras i en steril miljö med exakta mängder ingredienser per injektionsflaska.

Sedan den första juli 2021 får estetiska injektionsbehandlingar, som till exempel botox, endast utföras av den som har legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

 

Givetvis är våra sjuksköterskor och läkare på Curatiio legitimerade.

 

För vem passar Botox?

  • Om du har en så kallad ”argrynka” som antingen gör att du ser obefogat arg ut, eller som ger dig spänningshuvudvärk.
  • Om du är nyfiken på livet och ofta blir förvånad, vilket har skapat horisontella linjer i pannan.
  • Om ”kråksparkarna” runt dina ögon härligt nog avslöjar att du har nära till skratt, men du önskar mjuka upp de linjerna litegrann.
  • Om din omgivning orsakar spänningshuvudvärk i tinningar, panna eller käkar.
  • Om du gnisslar tänder och inte tycker att du kommit till punkten då bettskena är aktuellt riktigt än.

 

Behandla rynkor och linjer med botox

Det går inte att förneka att huden tappar sin spänst när vi åldras. Trots våra ansträngningar med dyra ansiktskrämer och osmakliga, gröna smoothies knackar ålderdomen på hos var och en förr eller senare.

Med tiden förändras vårt utseende och rynkor och linjer blir grövre och djupare. De fettkuddar vi har i ansiktet som ”fyller ut” våra konturer förlorar med tiden sin volym, och benstrukturen börjar sakta sjunka inåt.

Nu låter det som att vi alla ser ut som vandrande dödskallar på ålderns höst, och det menar vi verkligen inte. Många åldras graciöst och flertalet vill behålla de rynkor och linjer som livet gett dem. Men många av oss, unga som äldre, män som kvinnor, vill behålla våra bästa drag men gärna släta ut de mindre önskvärda. Med botox kan vi göra precis det.

 

Vad händer efter en behandling med botox?

Efter din behandling kan du direkt återgå till det du gjorde precis innan din behandling. Med undantag för träning, bastu och solning. Du kan alltså få en botoxinjektion på lunchrasten och sedan fortsätta arbeta. Behandlingens resultat uppnår sin fulla effekt efter 14 dagar. Under den här tiden kan du uppleva en lätt spänningshuvudvärk men det är snabbt övergående och kan avhjälpas med receptfria värktabletter.

 

Kommer mina besvär bli värre om jag inte fortsätter med botox?

Vi får ofta frågan om rynkor, linjer och spänningshuvudvärk blir värre när botoxen väl har gått ur kroppen. Den enkla svaret är nej. En botoxinjektion håller i cirka 3-6 månader och under den tiden befinner sig den behandlade muskeln i ett viloläge. Efter den här perioden återfår muskeln sin kraft vilket gör att besvären kan återgå något.

Forskning visar att personer som får upprepade injektioner har bättre behandlingsförmåga på lång sikt. Efter en botoxbehandling kan du förvänta dig att din hy blir bättre, inte sämre. Vi jobbar också mycket med förebyggande behandlingar och kan tillsammans med dig lägga upp en skräddarsydd behandlingsplan.

 

Det känns så tryggt med kostnadsfria konsultationer.

 

Alltid kostnadsfria konsultationer

vill du veta mer om Botox och våra behandlingar? Vi vet att din tid är dyrbar, därför erbjuder vi på Curatiio i Göteborg kostnadsfria konsultationer på alla våra behandlingar och ingrepp. Vi ser konsultationen som en  möjlighet att titta närmare på just dina individuella förutsättningar och inte minst förväntningar. Efter en konsultation hos oss kan vi oftast ge dig en väldigt bra bild av hur slutresultatet kommer att bli, vilket hjälper våra kunder att känna sig trygga i sitt beslut. 

Det finns inga förpliktelser eller måsten kopplade till en konsultation. Skulle du vilja avvakta eller avstå ser vi ändå att vi fått ett unikt personligt möte där vi fått pröva vår kompetens, och lägga till nya lärdomar till vår kunskapsbank.