Nu skruvar vi upp volymen
– fillersbehandling

Vad är fillers?

Nu skruvar vi upp volymen
– fillersbehandling.

Vad är fillers?

Restylane/Perlane är en svensk produkt som introducerades på skönhetsmarknaden 1996. Det geléaktiga ämnet, en hyaluronsyra, består av sockerlösning och injiceras efter en tandläkarbedövning som utfyllnadsmaterial i läpparna. Ämnet stannar inte i kroppen utan försvinner med urinen efter omkring 6 till 12 månader.

Det huvudsakliga syftet med en fillersbehandling är att tillsätta förlorad volym i ansiktet. Det kan vara att man tappat volym i ansiktet på grund av ålder eller viktminskning. Du kan även använda fillersbehandling för att behandla rynkor, linjer och ärr eller för att tillföra spänst till huden. Fillers används också, och är mest populärt, vid läppförstoring.

Det finns olika typer av fillers till olika användningsområden. Det som skiljer typerna åt är densiteten, och det är för att volymen ska kännas naturlig och äkta. Vid en läppförstoring till exempel används en mjukare filler med lägre densitet för att läpparna fortfarande ska kännas mjuka och följsamma. Medan man för att utöka volymen i ansiktet med fördel kan använda en filler med något högre densitet.

 

Resultatet är omedelbara och återhämtningen snabb. För att få ett så naturligt och fint resultat som möjligt kombineras ofta fillers med botox.

 

Vad är skillnaden mellan botox och fillers?

Botox är ett muskelavslappnande medel. Botox är ett litet protein som injiceras ner i den muskelgrupp som man vill paralysera under ett antal månader. Med botox kan vi få en muskel att slappna av så att patienten ser mer avslappnad ut, med en jämnare och slätare hy. Botox läggs vanligtvis mellan ögonbrynen, i pannan och för att minimera kråksparkarna kring ögonen.

Fillers å andra sidan ger volym. Fillers används oftast för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen med fillers. Fillers är ett verktyg för att modulera ansiktet. Det blir möjligt att skapa något som du inte redan har, vilket vi inte kan uppnå med botox.

 

När används fillers?

Hudens åldrande är oundvikligt och det är flera olika faktorer som styr det. Det är inte mycket vi kan göra åt de inre, biologiska faktorerna såsom våra gener och hormoner, men vi kan med teknologins framfart minska några av våra ålderstecken på enkla och effektiva sätt.

En fillersbehandling har många användningsområden och passar:

  • Vid rynkor och linjer
  • Vid volymförlust i mellanansiktet
  • För att framhäva dina läppar
  • Ärrbehandling
  • Vid torr och slapp hud för att ge spänst och lyster

 

Vilken fillersbehandling passar mig?

Vårt mål med fillersbehandlingen är att du ska känna dig varmt omhändertagen och i trygga händer. På Curatiio är vi lyhörda för dina önskemål och frågor. Inför din behandling utformar vi tillsammans en plan som matchar dina förväntningar, resultat och budget.

Vår legitimerade specialistsjuksköterska ger alltid professionella rekommendationer, baserat på lång erfarenhet och det estetiska ögat. Vi strävar alltid efter att du ska känna dig som ditt fräschaste jag, utan att se behandlad och tillgjord ut. För att kunna erbjuda de bästa behandlingarna till våra kunder håller vi oss alltid uppdaterade kring tekniker och nyheter. Vi förlitar oss på forskning och håller oss ajour i denna växande bransch.

 

Det känns så tryggt med kostnadsfria konsultationer.

 

Alltid kostnadsfria konsultationer

Saknar du volym i ansiktet eller drömmer om lite fylligare läppar? vill du veta mer om Fillers och hur vi kan hjälpa dig med våra behandlingar?

Vi vet att din tid är dyrbar, därför erbjuder vi på Curatiio i Göteborg kostnadsfria konsultationer på alla våra behandlingar och ingrepp. Vi ser konsultationen som en  möjlighet att titta närmare på just dina individuella förutsättningar och inte minst förväntningar. Efter en konsultation hos oss kan vi oftast ge dig en väldigt bra bild av hur slutresultatet kommer att bli, vilket hjälper våra kunder att känna sig trygga i sitt beslut. 

Det finns inga förpliktelser eller måsten kopplade till en konsultation. Skulle du vilja avvakta eller avstå ser vi ändå att vi fått ett unikt personligt möte där vi fått pröva vår kompetens, och lägga till nya lärdomar till vår kunskapsbank.