ögonplastik, ögonlocksplastik hos Curatiio® i Göteborg

Ögonlocksplastik – ögonlockskirurgi

"Oj, vad du ser trött ut!"

Inte det man vill höra när man känner sig utvilad. Att ha hängande, påsiga ögonlock gör att man ser orättvist trött ut. Det skapar också en tyngd- och trötthetskänsla som gör att du behöver lyfta pannan för att avlasta ögonfransarna, vilket i sin tur skapar bestående rynkor och spänningshuvudvärk. Det finns en lösning: ögonlocksplastik.

Piggare utseende med ögonlocksplastik

Ålder, kön, ärftlighet och livsstil (såsom rökning och överdrivet solande) bidrar till att huden tappar sin elasticitet. Ögat är omgett av fettvävnad och med åldern försvagas bindväven vilket gör att ögonlocket då buktar ut mer. Detta gör att man ser tröttare ut än vad man är.

Att återställa formen på övre eller nedre ögonlocket är ett relativt enkelt ingrepp, men det kräver expertis, erfarenhet och kunskap för ett bra och naturligt resultat. Hos oss på Curatiio i Göteborg görs denna typ av ögonplastik av en ögonspecialist med lång erfarenhet inom både gråstarr- och ögonlockskirurgi. Avsikten med en ögonlocksoperationen är att återställa ögonlocket till sin ursprungliga form – inte att omforma ögat eller ändra ansiktsformen. Är du ute efter ögonlocksplastik i Göteborg så har du kommit rätt.

 

Undre/övre ögonlocksplastik

Oavsett var du upplever ditt problem runt ögat så kan vi hjälpa dig. Våra kirurger erbjuder både undre ögonlockplastik och övre ögonlocksplastik. Det finns olika metoder för att utföra de olika ingreppen, och vid konsultationen bedömer vi och rekommenderar vilken av de olika metoderna som passar just dig och dina förutsättningar bäst.

Ytterligare ett besvär med hängiga ögonlock är att det kan påverka synen och synfältet negativt.

Hur går en ögonlocksoperation till?

Först och främst vill vi sitta ner med dig och prata om dina önskemål och förväntningar. Du får då tydlig information om vad vi kan förändra, vad en ögonlocksoperation kan kosta dig med dina förutsättningar och hur lång väntetid det är. Vi vill att du ska känna dig trygg och informerad inför operationen och lägger därför stor vikt vid detta möte.

Ögonlockskirurgi – processen

Inför själva operationsdagen kan du räkna med följande:

  • Ingreppet sker med lokalbedövning och är i stort sett helt smärtfritt. Operationstiden kan variera beroende på ingreppet men för övre ögonlocken bör du räkna med cirka en timme. Du kan få lugnande medicin inför operationen om du önskar. Direkt efter utförd ögonlocksplastik kan du åka hem, men vi anser inte att bilkörning de närmsta 24 timmarna är lämpligt.
  • Det kan vara klokt att ta med ett par mörka glasögon då du redan efter ett par timmar efter operation kommer få blåmärken runt ögonen. Detta ihop med lätt svullnad är helt normalt och brukar försvinna inom 7-10 dagar.
  • Du får också räkna med lite ömhet men svår värk förekommer nästan aldrig. Själva operationsärret kan vara synligt som en tunn linje i några få månader men i de allra flesta fall är ärret nästan helt osynligt sex månader efter ingreppet.
  • Efter cirka 7 dagar kommer du på återbesök till mottagningen för att ta bort stygnen, men du är givetvis välkommen att kontakta oss tidigare än så. Du kan arbeta redan dagen efter operationen men en del vill vara hemma cirka en vecka efter operationen. Det kan uppstå svårigheter i att läsa efter operationen men det försvinner snabbt.
  • Glöm inte att läkningsprocessen vid en ögonlocksplastik är individuell. Det betyder att du måste vara lyhörd på kroppens signaler och anpassa dig efter dem. Träning och andra fysiska aktiviter kan gott vänta ett par veckor, men lugna promenader är ju givetvis bra för tillfrisknandet.
  • Givetvis avråder vi från att sola ärren, och råder att alltid bära solskyddsfaktor och solglasögon på soliga dagar. du kan läsa mer om operationssår, ärr och sol på 1177

 

Det känns tryggt med kostnadsfria konsultationer.

 

Alltid kostnadsfria konsultationer

Vi vet att din tid är dyrbar, därför erbjuder vi på Curatiio i Göteborg kostnadsfria konsultationer på alla våra behandlingar och ingrepp. Vi ser konsultationen som en  möjlighet att titta närmare på just dina individuella förutsättningar och inte minst förväntningar. Efter en konsultation hos oss kan vi oftast ge dig en väldigt bra bild av hur slutresultatet kommer att bli, vilket hjälper våra kunder att känna sig trygga i sitt beslut.

Upplever du att du har trötta och hängiga ögon? Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig med en ögonlocksplastik? Har du problem med mörka ringar och påsar under ögonen så har vi en effektiv behandling som heter Profhilo.

Det finns inga förpliktelser eller måsten kopplade till en konsultation. Skulle du vilja avvakta eller avstå ser vi ändå att vi fått ett unikt personligt möte där vi fått pröva vår kompetens, och lägga till nya lärdomar till vår kunskapsbank.

Nöjda kunder

Patientberättelser

Helen, 56 år

Inför min behandling hos Curatiio genomgick jag en grundlig konsultation för att ta reda om jag var lämplig för ögonlocksplastik. Vi tittade på vad som passade mig och mina förutsättningar. Jag kände mig väl bemött och i trygga händer direkt från start. Jag kände att Curatiio var en trygg plats för ögonlocksplastik Göteborg.

På konsultationen för min ögonlocksplastik fick jag veta att mina hängande ögonlock bara var överflödig hud som lätt kunde tas bort. Jag fick också veta att fettpåsar runt ögonen uppstår när huden förlorat sin elasticitet. Detta leder ofta till ett trött utseende, med tunga och hängande ögonlock samt påsar under ögonen.  Vilket jag verkligen kände igen mig i. Detta hade gjort att både jag själv och omgivningen uppfattade mig som en trött och hängig kvinna, vilket jag inte kände mig som. Efter min ögonlockskirurgi känner jag mig mycket piggare i själen, och varken jag eller min omgivning tycker längre att jag är en trött kvinna!

På operationsdagen för min ögonlocksplastik kände jag mig lite nervös, men jag blev positivt överraskad av hela upplevelsen. Det jag vill förmedla till alla kvinnor och män därute som har samma typ av problem är att det finns hjälp att få.

Resultatet är fantastiskt och jag är glad att jag tog beslutet att genomföra ögonlocksplastik i Göteborg hos Curatiio.

Eva, 48 år

För mig är ögonlockskirurgi mer än bara ett ingrepp. Jag hade länge funderat på ögonlocksplastik men dragit mig för att kolla upp det. Delvis för att jag trodde att ögonplastik var ett svårt och besvärligt ingrepp, och delvis för att jag trodde det innebar stora risker. Efter konsultationen insåg jag att inget av det stämde.

Jag fick inte bara ett förbättrat utseende – jag fick framförallt en ökad självkänsla. Mitt beslut att justera ögonlocken samt fettkuddarna under ögonen handlade inte bara om ingreppet – det handlade samtidigt om att ta hand om mitt välmående. Problemet sitter på utsidan men det är den underliggande känslan att få känna sig som sitt bästa jag som faktiskt spelar roll.

Jag skulle rekommendera Curatiio till alla som är intresserade av ögonlocksplastik i eller i närheten av Göteborg.

Karin, 62 år

Jag hade egentligen inga jättestora besvär med mina ögonlock, mer än att jag tyckte det var svårt att få till sminket på grund av den överflödiga huden ovanför ögat. När jag lagt på ögonskugga syntes den inte och ögonfransarna tyngdes ner av mina hängiga ögonlock. Anledningen till att jag kom i kontakt med Curatiio var för att en väninna genomfört ögonlocksplastik med jättefina resultat. Det var det som fick mig att tänka, att det där kanske jag också skulle göra.

Jag förstod att ögonlockskirurgi är ett rätt så enkelt ingrepp som läker fort. Jag trodde man blev sjukskriven i flera veckor. Men redan efter en vecka tog vi bort stygnen och jag kunde jobba redan dagen därpå. Jag var lite blå runt ögonen i några dagar men det försvann fort.

Om du är nyfiken på ögonlocksplastik i Göteborg så vill jag varmt rekommendera Curatiio. Allt gick jättebra på operationsdagen och jag kände redan från konsultationen att jag var i trygga händer.

Idag kan jag lägga på smink som syns och jag ser allmänt mycket piggare ut. Tack!

Martina, 43 år

När jag passerade 40-strecket märkte jag stora förändringar i mitt utseende. Huden tappade sin elasticitet fort, jag fick rynkor och slapp och livlös hy. Jag tyckte också att jag såg tröttare ut än jag kände mig, då mina ögonlock hängde ner på mina ögon.

Därför bestämde jag mig vid 43 års ålder för att genomföra ögonlocksplastik och vilken skillnad det gjorde för mitt utseende! Utöver ögonlocksplastiken har jag även gjort andra behandlingar på Curatiio som stärkt min självkänsla, men det som verkligen gjorde skillnad på hur jag kände mig, var att lyfta upp ögonen med ögonlockskirurgi.

Ögonlockskirurgi i Göteborg hos Curatiio är verkligen en ögonöppnare som jag varmt rekommenderar 🙂

Maria, 41 år

Jag ska villigt erkänna att jag slarvade mycket med solkrämer när jag var yngre. Det ledde till att jag på äldre dar har blivit väldigt slapp i ansiktet och på halsen. Lyfta halsen kändes svårt, men lyfta ögonlocken verkade enklare! Med en enkel ögonlocksplastik i Göteborg på Curatiio kunde jag reparera några av ungdomens misstag.

Jag har idag ett mycket yngre och piggare utseende som jag märker givit mig en helt ny självkänsla. Jag trodde aldrig att ögonlockskirurgi kunde göra sådan stor skillnad.

Till en början var jag på konsultation och fick prata med riktiga proffs. Jag förstod att de hade gjort detta många gånger förut. Vi pratade länge och väl om mina förutsättningar och hur ingreppet skulle gå till. Jag kände mig inte alls nervös inför operationsdagen efter min konsultation.

Jag vill verkligen råda alla som lider av påskyndade ålderstecken att överväga ögonlocksplastick. Det förändrade mitt liv helt och hållet.

Maryam, 48 år

Jag bestämde mig för två år sedan för att göra en ögonlocksoperation. På grund av att det var svårt att sminka mig fint. Såg trött och svullen ut och det kändes inte som att det passade in i mitt ansikte för det hängde över mycket hud över ögonen.

Jag kontaktade många kliniker och en utav dem var Curatiio. Där fick jag en tid bokad för en konsultation direkt till läkaren.

Otroligt trevlig personal. Fick en operationstid den dagen som passade mig bäst. Det är viktigt att få en tid som passar en själv på grund av att när man är egen företagare så är tiden viktig. Hela operationen gick snabbt och bra. Jobbade dagen efter. Stygnen togs bort efter en vecka. När alla träffar mig säger dem att jag ser mycket piggare, fräschare och yngre ut. Nu kan jag sminka mig hur jag vill och är supernöjd för resultatet är bättre än förväntat!

Priser ögonlocksplastik

Prislista
Övre ögonlock
22 000 kr
Nedre ögonlock
26 000 kr
Båda ögonlocken
40 000 kr