Typer av ögonplastik

Nedan kan du läsa mer om de olika typer av ögonplastik vi erbjuder.

Övre ögonlock

Hängande ögonlock ger ofta ett trött utseende och kan även göra att du ser en aning äldre ut. Med hjälp av ögonplastik kan du enkelt få ett piggare utseende och en yngre känsla.

Orsaken till hängande ögonlock beror på att huden blir mindre elastisk med åren som i sin tur orsakar överflödig hud. Att korrigera de övre ögonlocken är ett väldigt vanligt ingrepp när det kommer till ögonplastik och något vi på Curatiio gjort många gånger.

Läs mer om övre ögonlock här.

 

Undre ögonlock

Påsar under ögonen, mörka ringar eller lös hud kan göra att man ser sliten och trött ut. Påsar och lös hud orsakas av att huden blir mindre elastisk, ofta i kombination av att fett kommer fram, medans mörka ringar orsakas av insjunkningar under ögonen.

Vid förekomst av överflödig hud läggs ett snitt under ögonfransraden för att avlägsna den överflödiga huden. Mörka ringar/insjukningar korrigeras med hjälp av omfördelning av fett under ögat.

Läs mer om undre ögonlock här.

 

Hängande ögonlockskant

Hängande ögonlock kan göra att ögonen ser trötta ut och ävenb i vissa fall komma så pass lågt att det kan påverka synfältet. Det kan förekomma både på ett eller två ögon och framträder tydligt när det endast förekommer på ett öga.

Orsaken till hängande ögonlock kan vara både genetiskt men det kan också komma med åldern. Där genetiken spelar in är det inte ovanligt att korrigeringar genomförs i yngre åldrar.

Ingreppet genomförs genom att förkorta muskelsenan, ofta i kombination med att ta bort överflödig hud.

Läs mer om hängande ögonlockskant här.

Hur ser processen ut?

Konsultation

Under en konsultation går vi igenom dina önskemål, gör en bedömning och ser över vad som är möjligt utifrån dina individuella förutsättningar. Vi disskuterar även hur ingreppet går till, vad det kostar, övriga saker du ska tänka på samt svarar på alla frågor du kan tänkas ha. En konsultation kan genomföras på plats vår på vår klinik eller via videosamtal för dig som har svårt att ta dig till kliniken för en första bedömning.

Operationen

Dagen för din operation börjar med en genomgång där vi går igenom dagen och förbereder dig inför ingreppet. Att genomgå ögonplastik tar normalt mellan 1-2h och genomförs under lokalbedövning och väligt små stygn kommer göras där vi gjort snitten. Efter ingreppet tar vi hand om dig och ser till att du har all information du behöver. Därefter är du klar för att åka hem. Vi rekommenderar att du har någon som hämtar upp dig.

Återhämtning

Räkna med att ha blåmärken upp till 10 dagar. Efter en vecka kommer du in till oss för en uppföljning där vi tar bort dina stygn och stämmer av så att allt ser bra ut. Efter 3-6 månader kommer de små ärren från ingreppet vara mer eller mindre osynliga.

Slutresultat

Vi brukar säga att man kan förvänta sig ett slutresultat efter 6 månader, då alla spår från ingreppet läkt och du har ett nytt fint utseende!

Prislista:

Klicka på länken nedan för att komma till vår prislista för ögonplastik.

Före & efterbilder ögonplastik

I vårt bildgalleri kan du se före- och efterbilder på ett urval av kunder som har genomgått ögonplastik hos oss. Kom ihåg att alla har olika förutsättningar och att resultat alltid är individuellt. Klicka på länken för att se fler!