Typer av ögonplastik

Nedan kan du läsa mer om de olika typer av ögonplastik vi erbjuder.

Övre ögonlock

Hängande ögonlock ger ofta ett trött utseende och kan även göra att du ser en aning äldre ut. Med hjälp av ögonplastik kan du enkelt få ett piggare utseende och en yngre känsla.

Orsaken till hängande ögonlock beror på att huden blir mindre elastisk med åren som i sin tur orsakar överflödig hud. Att korrigera de övre ögonlocken är ett väldigt vanligt ingrepp när det kommer till ögonplastik och något vi på Curatiio gjort många gånger.

Läs mer om övre ögonlock här.

 

Undre ögonlock

Påsar under ögonen, mörka ringar eller lös hud kan göra att man ser sliten och trött ut. Påsar och lös hud orsakas av att huden blir mindre elastisk, ofta i kombination av att fett kommer fram, medans mörka ringar orsakas av insjunkningar under ögonen.

Vid förekomst av överflödig hud läggs ett snitt under ögonfransraden för att avlägsna den överflödiga huden. Mörka ringar/insjukningar korrigeras med hjälp av omfördelning av fett under ögat.

Läs mer om undre ögonlock här.

 

Hängande ögonlockskant

Hängande ögonlock kan göra att ögonen ser trötta ut och ävenb i vissa fall komma så pass lågt att det kan påverka synfältet. Det kan förekomma både på ett eller två ögon och framträder tydligt när det endast förekommer på ett öga.

Orsaken till hängande ögonlock kan vara både genetiskt men det kan också komma med åldern. Där genetiken spelar in är det inte ovanligt att korrigeringar genomförs i yngre åldrar.

Ingreppet genomförs genom att förkorta muskelsenan, ofta i kombination med att ta bort överflödig hud.

Läs mer om hängande ögonlockskant här.

Hur ser processen ut?

Konsultation

Under en konsultation går vi igenom dina önskemål, gör en bedömning och ser över vad som är möjligt utifrån dina individuella förutsättningar. Vi disskuterar även hur ingreppet går till, vad det kostar, övriga saker du ska tänka på samt svarar på alla frågor du kan tänkas ha. En konsultation kan genomföras på plats vår på vår klinik eller via videosamtal för dig som har svårt att ta dig till kliniken för en första bedömning.

Operationen

Dagen för din operation börjar med en genomgång där vi går igenom dagen och förbereder dig inför ingreppet. Att genomgå ögonplastik tar normalt mellan 1-2h och genomförs under lokalbedövning och väligt små stygn kommer göras där vi gjort snitten. Efter ingreppet tar vi hand om dig och ser till att du har all information du behöver. Därefter är du klar för att åka hem. Vi rekommenderar att du har någon som hämtar upp dig.

Återhämtning

Räkna med att ha blåmärken upp till 10 dagar. Efter en vecka kommer du in till oss för en uppföljning där vi tar bort dina stygn och stämmer av så att allt ser bra ut. Efter 3-6 månader kommer de små ärren från ingreppet vara mer eller mindre osynliga.

Slutresultat

Vi brukar säga att man kan förvänta sig ett slutresultat efter 6 månader, då alla spår från ingreppet läkt och du har ett nytt fint utseende!

Nöjda kunder

Patientberättelser

Helen, 56 år

Inför min behandling hos Curatiio genomgick jag en grundlig konsultation för att ta reda om jag var lämplig för ögonlocksplastik. Vi tittade på vad som passade mig och mina förutsättningar. Jag kände mig väl bemött och i trygga händer direkt från start. Jag kände att Curatiio var en trygg plats för ögonlocksplastik Göteborg.

På konsultationen för min ögonlocksplastik fick jag veta att mina hängande ögonlock bara var överflödig hud som lätt kunde tas bort. Jag fick också veta att fettpåsar runt ögonen uppstår när huden förlorat sin elasticitet. Detta leder ofta till ett trött utseende, med tunga och hängande ögonlock samt påsar under ögonen.  Vilket jag verkligen kände igen mig i. Detta hade gjort att både jag själv och omgivningen uppfattade mig som en trött och hängig kvinna, vilket jag inte kände mig som. Efter min ögonlockskirurgi känner jag mig mycket piggare i själen, och varken jag eller min omgivning tycker längre att jag är en trött kvinna!

På operationsdagen för min ögonlocksplastik kände jag mig lite nervös, men jag blev positivt överraskad av hela upplevelsen. Det jag vill förmedla till alla kvinnor och män därute som har samma typ av problem är att det finns hjälp att få.

Resultatet är fantastiskt och jag är glad att jag tog beslutet att genomföra ögonlocksplastik i Göteborg hos Curatiio.

Eva, 48 år

För mig är ögonlockskirurgi mer än bara ett ingrepp. Jag hade länge funderat på ögonlocksplastik men dragit mig för att kolla upp det. Delvis för att jag trodde att ögonplastik var ett svårt och besvärligt ingrepp, och delvis för att jag trodde det innebar stora risker. Efter konsultationen insåg jag att inget av det stämde.

Jag fick inte bara ett förbättrat utseende – jag fick framförallt en ökad självkänsla. Mitt beslut att justera ögonlocken samt fettkuddarna under ögonen handlade inte bara om ingreppet – det handlade samtidigt om att ta hand om mitt välmående. Problemet sitter på utsidan men det är den underliggande känslan att få känna sig som sitt bästa jag som faktiskt spelar roll.

Jag skulle rekommendera Curatiio till alla som är intresserade av ögonlocksplastik i eller i närheten av Göteborg.

Karin, 62 år

Jag hade egentligen inga jättestora besvär med mina ögonlock, mer än att jag tyckte det var svårt att få till sminket på grund av den överflödiga huden ovanför ögat. När jag lagt på ögonskugga syntes den inte och ögonfransarna tyngdes ner av mina hängiga ögonlock. Anledningen till att jag kom i kontakt med Curatiio var för att en väninna genomfört ögonlocksplastik med jättefina resultat. Det var det som fick mig att tänka, att det där kanske jag också skulle göra.

Jag förstod att ögonlockskirurgi är ett rätt så enkelt ingrepp som läker fort. Jag trodde man blev sjukskriven i flera veckor. Men redan efter en vecka tog vi bort stygnen och jag kunde jobba redan dagen därpå. Jag var lite blå runt ögonen i några dagar men det försvann fort.

Om du är nyfiken på ögonlocksplastik i Göteborg så vill jag varmt rekommendera Curatiio. Allt gick jättebra på operationsdagen och jag kände redan från konsultationen att jag var i trygga händer.

Idag kan jag lägga på smink som syns och jag ser allmänt mycket piggare ut. Tack!

Martina, 43 år

När jag passerade 40-strecket märkte jag stora förändringar i mitt utseende. Huden tappade sin elasticitet fort, jag fick rynkor och slapp och livlös hy. Jag tyckte också att jag såg tröttare ut än jag kände mig, då mina ögonlock hängde ner på mina ögon.

Därför bestämde jag mig vid 43 års ålder för att genomföra ögonlocksplastik och vilken skillnad det gjorde för mitt utseende! Utöver ögonlocksplastiken har jag även gjort andra behandlingar på Curatiio som stärkt min självkänsla, men det som verkligen gjorde skillnad på hur jag kände mig, var att lyfta upp ögonen med ögonlockskirurgi.

Ögonlockskirurgi i Göteborg hos Curatiio är verkligen en ögonöppnare som jag varmt rekommenderar 🙂

Maria, 41 år

Jag ska villigt erkänna att jag slarvade mycket med solkrämer när jag var yngre. Det ledde till att jag på äldre dar har blivit väldigt slapp i ansiktet och på halsen. Lyfta halsen kändes svårt, men lyfta ögonlocken verkade enklare! Med en enkel ögonlocksplastik i Göteborg på Curatiio kunde jag reparera några av ungdomens misstag.

Jag har idag ett mycket yngre och piggare utseende som jag märker givit mig en helt ny självkänsla. Jag trodde aldrig att ögonlockskirurgi kunde göra sådan stor skillnad.

Till en början var jag på konsultation och fick prata med riktiga proffs. Jag förstod att de hade gjort detta många gånger förut. Vi pratade länge och väl om mina förutsättningar och hur ingreppet skulle gå till. Jag kände mig inte alls nervös inför operationsdagen efter min konsultation.

Jag vill verkligen råda alla som lider av påskyndade ålderstecken att överväga ögonlocksplastick. Det förändrade mitt liv helt och hållet.

Maryam, 48 år

Jag bestämde mig för två år sedan för att göra en ögonlocksoperation. På grund av att det var svårt att sminka mig fint. Såg trött och svullen ut och det kändes inte som att det passade in i mitt ansikte för det hängde över mycket hud över ögonen.

Jag kontaktade många kliniker och en utav dem var Curatiio. Där fick jag en tid bokad för en konsultation direkt till läkaren.

Otroligt trevlig personal. Fick en operationstid den dagen som passade mig bäst. Det är viktigt att få en tid som passar en själv på grund av att när man är egen företagare så är tiden viktig. Hela operationen gick snabbt och bra. Jobbade dagen efter. Stygnen togs bort efter en vecka. När alla träffar mig säger dem att jag ser mycket piggare, fräschare och yngre ut. Nu kan jag sminka mig hur jag vill och är supernöjd för resultatet är bättre än förväntat!

Priser ögonlocksplastik

Prislista
Övre ögonlock
22 000 kr
Nedre ögonlock
26 000 kr
Båda ögonlocken
40 000 kr