Varför får man hängande ögonlock?

Hos vuxna är den vanligaste anledningen till hängande ögonlock en minskad elasticitet i senan till muskeln som höjer ögonlocket. Alternativa orsaker inkluderar medfödd svaghet i ögonlockets lyftarmuskel, muskelsjukdomar, eller sjukdomar som påverkar nerven som kontrollerar. Eftersom det kan vara medfött finns det även yngre människor som genomgår ingreppet av medicinska skäl.

Hur opererar man hängande ögonlock?

Proceduren involverar att vecka eller förkorta den försvagade muskelsenan. Det är vanligt att kombinera denna operation med att ta bort överflödig hud för att uppnå det bästa resultatet. Denna kirurgi kräver avancerad expertis och ett estetiskt öga. Anledningen till det är eftersom det inte enbart handlar om att justera ögonlockets höjd, utan ofta också dess form.

Efter operationen kan du förvänta dig en mindre svullnad, och du kommer att vara kapabel att åka hem själv. Stygnen avlägsnas efter cirka en vecka. Läkningsprocessen ser olika ut för varje individ, men efter någon månad brukar ärren vara mycket diskreta och oftast knappt synbara.

Varför välja Curatiio?

Att genomgå ögonplastik är mycket mer än att ta bort lite hud. Det är ett noggrant estetiskt ingrepp som kräver både kunskap och öga för detaljer. På Curatiio kan du förvänta dig högsta standard och känna dig trygg tillsammans med vår kirurg som har över 20 års erfarenhet av ögonplastik

Konsultation

Är du intresserad av ögonlocksoperation? Hos Curatiio kan du boka en kostnadsfri konsultation och möta vår erfarna ögonplastikkirurg. I detta möte får du utförlig information om operationen, vad du kan förvänta dig baserat på dina personliga förhållanden och hur vi kan assistera dig. Konsultationen ger dig även utrymme att ställa frågor och uttrycka dina tankar.