Rynkbehandling göteborg | hos Curatiio®

Är du anti rynkor? Det är vi också.

Vad är en rynkbehandling?

Precis som det låter så är detta en behandling för att ta bort oönskade rynkor. Detta gör vi med ett muskelavslappnande medel (btx). På Curatiio® använder vi bara kända och välbeprövade märken.

Glabella, argrynka, bekymmerrynkor, skrattrynkor, kråksparkar. Namnen på rynkorna i ansiktet är många men som tur är så är alternativen för att få bort rynkorna på bästa sätt betydligt färre. En effektiv metod är rynkbehandling.

 

Vi har många års erfarenhet av injektionsbehandling mot rynkor och är oerhört stolta över vårt kompetenta och serviceinriktade team.

 

Hur fungerar en rynkbehandling?

Vid en rynkbehandling av dina rynkor använder vi ett muskelavslappnande medel som gör att dina nervimpulser i ansiktsmusklerna hindras och rynkor slätas på så sätt ut. Metoden är välbeprövad och ger mycket goda resultat för utjämning av rynkor, veck och fina linjer. Läkemedlet kan också användas vid besvärande arm- och handsvettningar samt migrän.

(Btx) är ett läkemedel som vid en injektionsbehandling blockerar den nervimpuls som gör att muskeln drar ihop sig. Det är just den sammandragningen som skapar rynkor och linjer. Färre sammandragningar betyder mindre rörelser, och således smärre rynkor och linjer. Huden blir slätare, jämnare och du får ett mer avslappnat och livligt utseende. Många patienter upplever att hela ansiktet får ett lyft efter en behandling.

Idag utförs en rynkbehandling på bara några minuter, och redan efter 1-2 veckor kan du se det fullständiga resultatet.

 

Hur vet jag att det är säkert?

Rynkbehandling är idag det vanligaste skönhetsingreppet för både kvinnor och män i Sverige. Sannolikt för att det gör väldigt stor skillnad på utseendet och måendet. Tack vare dess globala popularitet finns det idag tonvis med forskning kring både behandling och preparatet som injiceras (btx). Omfattande tester visar att dessa injektioner har väldigt få biverkningar och risker.

Läkemedlet (btx) är dessutom strikt reglerat. Med FDA-godkännande följer strikta riktlinjer och övervakning. Ämnet övervakas och regleras kontinuerligt för att säkerställa att varje flaska produceras i en steril miljö med exakta mängder ingredienser per injektionsflaska.

Sedan den första juli 2021 får estetiska injektionsbehandlingar endast utföras av den som har legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

 

Givetvis är våra sjuksköterskor och läkare på Curatiio legitimerade.

 

För vem passar rynkbehandling?

  • Om du har en så kallad ”argrynka” som antingen gör att du ser obefogat arg ut, eller som ger dig spänningshuvudvärk.
  • Om du är nyfiken på livet och ofta blir förvånad, vilket har skapat horisontella linjer i pannan.
  • Om ”kråksparkarna” runt dina ögon härligt nog avslöjar att du har nära till skratt, men du önskar mjuka upp de linjerna litegrann.
  • Om din omgivning orsakar spänningshuvudvärk i tinningar, panna eller käkar.
  • Om du gnisslar tänder och inte tycker att du kommit till punkten då bettskena är aktuellt riktigt än.

 

Varför ska jag göra en rynkbehandling?

Det går inte att förneka att huden tappar sin spänst när vi åldras. Trots våra ansträngningar med dyra ansiktskrämer och osmakliga, gröna smoothies knackar ålderdomen på hos var och en förr eller senare.

Med tiden förändras vårt utseende och rynkor och linjer blir grövre och djupare. De fettkuddar vi har i ansiktet som ”fyller ut” våra konturer förlorar med tiden sin volym, och benstrukturen börjar sakta sjunka inåt.

Nu låter det som att vi alla ser ut som vandrande dödskallar på ålderns höst, och det menar vi verkligen inte. Många åldras graciöst och flertalet vill behålla de rynkor och linjer som livet gett dem. Men många av oss, unga som äldre, män som kvinnor, vill behålla våra bästa drag men gärna släta ut de mindre önskvärda. Med denna behabdling kan vi göra precis det.

 

Vad händer efter en behandling?

Efter din rynkbehandling kan du direkt återgå till det du gjorde precis innan din behandling. Med undantag för träning, bastu och solning. Du kan alltså få en rynkbehandling på lunchen och sedan fortsätta arbeta. Behandlingens resultat uppnår sin fulla effekt efter cirka 14 dagar. Under den här tiden kan du uppleva en lätt spänningshuvudvärk men det är snabbt övergående och kan avhjälpas med receptfria värktabletter.

 

Blir rynkorna värre om jag inte fortsätter?

Vi får ofta den här frågan, om linjer, veck och rynkor förvärras när ämnet gått ut ur kroppen. Enkelt svar, nej. En injektion håller i cirka 3-6 månader och under den tiden befinner sig den behandlade muskeln i ett viloläge. Efter den här perioden återfår muskeln sin kraft vilket gör att besvären kan återgå något och känslan kan vara att rynkorna är större och djupare men så är inte fallet.

Forskning visar att personer som får upprepade injektioner har bättre behandlingsförmåga på lång sikt.  Vi jobbar också mycket med förebyggande behandlingar och kan tillsammans med dig lägga upp en skräddarsydd behandlingsplan.

 

Det känns tryggt med kostnadsfria konsultationer.

 

Alltid kostnadsfria konsultationer

Vi vet att din tid är dyrbar, därför erbjuder vi på Curatiio i Göteborg kostnadsfria konsultationer. Vi ser konsultationen som en  möjlighet att titta närmare på just dina individuella förutsättningar och inte minst förväntningar. Efter en konsultation hos oss kan vi oftast ge dig en väldigt bra bild av hur slutresultatet kommer att bli, vilket hjälper våra kunder att känna sig trygga i sitt beslut. Vill du veta mer om rynkbehandling och våra andra behandlingar? Kontakta oss!

Det finns inga förpliktelser eller måsten kopplade till en konsultation. Skulle du vilja avvakta eller avstå ser vi ändå att vi fått ett unikt personligt möte där vi fått pröva vår kompetens, och lägga till nya lärdomar till vår kunskapsbank.