Varför får man hängande ögonlock?

Överflödig hud och förlorad elasticitet är vanliga orsaker till hängande ögonlock. Ibland bildas dessa på grund av fettsamlingar nära ögonen. Sådana fettpåsar, som tidigare varit djupare i vävnaden, kan framträda på övre ögonlocken, speciellt nära näsroten. Hängande ögonlock kan vara antingen åldersrelaterade eller medfödda.

 

Kirurgi för att korrigera hängande ögonlock kan utföras av estetiska skäl eller för att förbättra det vardagliga livet. Dessa ögonlock kan orsaka en känsla av tyngd och ibland begränsa synfältet. Vanligtvis försöker personer kompensera för detta genom att omedvetet höja ögonbrynen, vilket kan ge både spänningshuvudvärk och mer framträdande rynkor i pannan.

 

Att operera övre ögonlocken kan göra stor skillnad i ditt utseende och gör att du ser piggare ut.

Hur opererar man övre ögonlock/hängande ögonlock?

Vi på Curatiio använder en mild teknik för att korrigera hängande ögonlock. För alla våra ögonlocksoperationer använder vi en lokalbedövning som är nästan helt smärtfri. Du förblir vaken under hela proceduren, som vanligtvis tar omkring en timme.

 

Under ingreppet tar vi bort hud, fett och eventuell överskottsvävnad. Snittet görs i globlinjen och sträcker sig något utanför ögonvrån, vilket gör att det blir nästan osynligt efter att det läkt. Till en början kan ärret vara något rött och svullet, men det bleknar gradvis över tid

 

Efter operationen kan du förvänta dig en mindre svullnad, och du kommer att vara kapabel att åka hem själv. Stygnen avlägsnas efter cirka en vecka. Läkningsprocessen ser olika ut för varje individ, men efter någon månad brukar ärren vara mycket diskreta och oftast knappt synbara.

Varför välja Curatiio?

Att genomgå ögonplastik är mycket mer än att ta bort lite hud. Det är ett noggrant estetiskt ingrepp som kräver både kunskap och öga för detaljer. På Curatiio kan du förvänta dig högsta standard och känna dig trygg tillsammans med vår kirurg som har över 20 års erfarenhet av ögonplastik.

Konsultation

Är du intresserad av ögonlocksoperation? Hos Curatiio kan du boka en kostnadsfri konsultation och möta vår erfarna ögonplastikkirurg. I detta möte får du utförlig information om operationen, vad du kan förvänta dig baserat på dina personliga förhållanden och hur vi kan assistera dig. Konsultationen ger dig även utrymme att ställa frågor och uttrycka dina tankar.